Yazar "Dertli, Enes" için listeleme
-
Lactic acid bacteria diversity and dynamics during ripening of traditional Turkish goatskin Tulum cheese produced in Mut region assessed by culturing and PCR-DGGE
Demirci, Talha; Akın, Nihat; Atik, Didem Sözeri; Özkan, Edibe Rabia; Dertli, Enes; Akyol, İsmail (Elsevier, 2021)The study aims to identify the lactic acid bacteria diversity of Tulum cheese which is made from raw milk and ripened in the goatskin for 180 days. The samples were produced in Mut located in the Central Taurus Mountains ... -
Portakal Posasından Modifiye Pektin Eldesi ve Optimizasyonu, Kompozisyonel ve Yatışkan Faz Özelliklerinin Karakterizasyonu
Yılmaz, Mustafa Tahsin; Muslu, Aslı; Karasu, Salih; Bozkurt, Fatih; Dertli, Enes (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Meyve suyu sanayisinin önemli artıklarından olan portakal posasından optimum şartlarda (pH, süre ve sıcaklık) pektin elde edilip pektinaz enzimi ile modifiye edilmiştir. Fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi (FT-IR) ... -
Şeker Pancarı Posasından Elde Edilen Pektinin Modifiye Edilerek Karakterize Edilmesi, Moleküler ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yılmaz, Mustafa Tahsin; Muslu, Aslı; Dertli, Enes; Toker, Ömer Said (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Şeker sanayisinin önemli artıklarından olan şeker pancarı posasından optimum şartlarda (pH, süre ve sıcaklık) pektin elde edilmiştir. Sonraki aşamada pektin pektinaz enzimi kullanılarak modifiye edilmiştir. Modifikasyonunun ...